Linkuri accesibilitate

Guvernul elen critică deputații partidului Syriza care au anunțat că vor vota astăzi în Parlament împotriva acordului cu creditorii internaționali


Guvernul grec i-a criticat pe membri rebeli din rîndurile sale care au intenția să voteze în cursul acestei seri, în Parlament, împotriva noului acord realizat cu creditorii internaționali. Într-o declarație făcută la Atena de purtătoarea de cuvînt a guvernului și citată de Reuters, se spune că un guvern fără majoritate „nu poate ajunge departe” și se amintește posibilitatea convocării unor alegeri anticipate. Cu sprijinul opozției, Parlamentul se pregătește să aprobe un contract cu creditorii europeni pentru eliberarea unui pachet de 85 de miliarde de euro, necesar evitării unei imposibilități de plată a datoriilor săptămîna viitoare.

Se așteaptă ca acordul să treacă fără dificultăți prin Parlament, grație promisiunii partidelor de opoziție de a-l sprijini pe premierul Alexis Tsipras în acțiunea menită să evite revenirea la un haos financiar. Votul este considerat însă un test pentru măsurarea forței opoziției față de Tsipras în sînul partidului său Syriza. Purtătoarea de cuvînt a guvernului a precizat astăzi că după votul din Parlament, guvernul grec se va concentra asupra reuniunii miniștrilor de finanțe ai statelor din zona euro, de vineri, și a obținerii sprijinului lor pentru acord.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG