Linkuri accesibilitate

În Ungaria, criza refugiaților ia forme dramatice


În Ungaria, criza refugiaților și imigranților ia forme dramatice: pe de o parte, de peste 24 de ore, un tren plin cu refugiați este blocat la circa 40 de kilometri de Budapesta. Imigranții crezuseră joi că s-au urcat într-un tren pentru Germania. Dar trenul s-a oprit la centrul de refugiați de la Bicske, unde sutele de refugiați și imigranți urmau să fie înregistrați. Refugiații au refuzat să coboare, trenul este păzit de poliție, care le-a adus mâncare și apă. Refuzate și acestea.

Ministrul maghiar de externe Peter Szijarto a reluat vineri, la reuniunea informală a miniștrilor de externe UE de la Luxembourg, teza premierul Viktor Orban, și anume că Ungaria nu face decât să aplice regulile zonei Schengen, care cere înregistrarea imigranților, și din nou a cerut să se facă o distincție clară între refugiați și imigranți din motive economice.

Între timp, în gara centrală de la Budapesta, alte sute de mii de refugiați și imigranți așteaptă un tren spre Austria și Germania iar un grup de bărbați tineri a pornit , în semn de protest, pe jos , spre Viena.

XS
SM
MD
LG