Linkuri accesibilitate

Scandalul Volkswagen se extinde


Scandalul testelor trucate pentru emisiunile de gaze ale autoturismelor diesel se extinde dincolo de toate marcile concernului german Volkswagen, inclusiv Seat si Skoda. Au apărut primele speculații că și unele motoare diesel ale firmei BMW ar fi construite in așa fel încât să se „comporte” mult mai bine la verificările tehnice decât în timpul utilizării normale. BMW a respins speculațiile, dar acțiunile concernului bavarez au pierdut deja 10% la bursă. Vineri, conducerea VW urmează să numească un nou șef al concernului după demisia forțată a lui Martin Winterkorn. Cu el au mai plecat până acum doi din inginerii șefi ai firmei.

VW a recunoscut că peste 11 milioane de autoturisme diesel sunt echipate cu un program care truchează rezultatele emisiunilor de gaze în timpul verificărilor tehnice. Scandalul a început în Statele Unite, unde Volskwagen riscă amenzi de aproape 20 miliarde de dolari.

La Berlin, atît opoziția cît și partidul social-democrat cer miniștrilor mediului și tranporturilor să investigheze speculațiile că practicile necinstite ale firmelor auto erau cunoscute de mai mulți ani. Social-democrații sunt la guvernare alături de creștin-democracții cancelarei Angela Merkel.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG