Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la Moscova a autorizat trimiterea forțelor militare ruse în Siria


Parlamentul de la Moscova a autorizat trimiterea forțelor militare ruse peste hotarele țării. Șeful administrației prezidențiale Serghei Ivanov a declarat că decizia vizează Siria și că ar fi vorba exclusiv despre operațiuni ale forțelor aeriene, folosirea trupelor terestre fiind exclusă. Decizia a fost aprobată cu unanimitate de voturi, transmite Ria Novosti.

Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului rus a dat curs unei solicitări în acest sens din partea președintelui Vladimir Putin, despre care serviciul său de presă a anunțat în dimineața zilei, fără a oferi însă detalii în privința regiunii sau țării de destinație a militarilor ruși. Consiliul Federației a examinat cererea lui Vladimir Putin cu ușile închise.

Potrivit Constituției ruse, decizia finală privind folosirea forțelor armate peste hotarele țării o aprobă Consiliul Federației. Ultima oară camera superioară a parlamentului rus și-a dat acordul pentru trimiterea de trupe în străinătate pe 1 martie, fiind vorba despre Ucraina, dar pe 25 iunie și-a anulat decizia la solicitarea președintelui Vladimir Putin.

XS
SM
MD
LG