Linkuri accesibilitate

Protestul antiguvernamental din fața Parlamentului s-a „mutat pe carosabil”


Partidul Socialiștilor și partidul lui Renato Usatîi, care protestează în fața Parlamentului împotriva actualei guvernări au renunțat să organizeze o demonstrație duminica, 4 octombrie, pentru a nu intra în coliziune cu Platforma civică „Demnitate și Adevăr” care anunțase un miting mare de proteste tot pentru duminică.

În schimb au mutat corturile pe carosabil, blocând circulația pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat că toate troleibuzele și autobuzele care-și au traseul pe bulevard circulă acum pe str. Bucureşti.

Totodată, Dorin Chirtoacă a declarat că blocarea circulației reprezintă o încălcare a legislației, motiv pentru care s-a adresat instanței de judecată, relatează Unimedia.

In cursul după amiezii, Igor Dodon și Renato Usatîi vor anunța programul viitoarelor acțiuni de protest.

Pe de altă parte, socialiștii vor înainta o moțiune de cenzură împotriva guvernului Streleț la următoarea ședință a Parlamentului, a declarat vineri seară liderul PSRM Igor Dodon, citat de agenția IPN.

„La viitoarea şedinţă a Parlamentului, vom înainta o moţiune de cenzură. Sunt sigur că ni se vor alătura deputaţi din alte partide care vor vota împreună cu noi”, a spus Igor Dodon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG