Linkuri accesibilitate

„Împreună împotriva corupției”


Demonstrație în fața Consulatului României de la Muenchen în semn de solidaritate cu protestatarii anti-sistem din România.

Smaranda Petrescu, stabilită de 9 ani la Munchen, a fost inițiatoarea demonstrației de solidaritate din fața Consulatului României, care la orele 19 strânsese în jur de 50 de oameni, majoritatea tineri, unii cu copii.

„Toata lumea a vrut sa iasă în stradă, toată lumea a vrut să fie solidară cu ce se întâmplă în București”, spune Smaranda Petrescu:

„Suntem generația celor afectați direct. Vrem să se schimbe ceva că de aceea am plecat din țară. Trebuie să le meargă și lor acolo așa cum ne merge nouă aici”.

Mary Georgescu, Mirca Carp și Trudi Dumitrescu, foști jurnaliști ai Europei Libere, la demonstrația de la Muenchen.
Mary Georgescu, Mirca Carp și Trudi Dumitrescu, foști jurnaliști ai Europei Libere, la demonstrația de la Muenchen.

Maria Samoilă, venită singură de cinci ani Germania (familia ei se află în România) va organiza vineri seară o nouă manifestație de solidaritate, tot în fața Consulatului României de la Munchen.

„Vrem într-o bună zi să ne dăm copii la școală acolo [în România] nu aici”, spune Maria Samoilă.

„Este bine aici, avem o viața liniștita, avem tot ce ne trebuie, dar vrem acasă dacă vor fi alte condiții”.

Ce ar trebui să se schimbe în România ca să-și spună că este momentul să se întoarcă?

„Să pot să merg să nasc într-un spital de stat fără să-mi fie teamă că trebuie să dau șpaga”, răspunde fără ezitare Maria Samoilă.

Iar Smaranda Petrescu spune că ar vrea o Românie în care să aibă încredere că lucrurile și instituțiile funcționează după legi și reguli cunoscute.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG