Linkuri accesibilitate

Un an de la atentatele de la „Charlie Hebdo ”- ceremoniile s-au încheiat în Place de la République


La Paris, în Place de la République, s-a încheiat seria manifestațiilor care toată săptămâna au marcat un an de la atentatele din ianuarie 2015.
Președintele François Hollande și premierul Manuel Valls au participat la ceremonia din Place de la Republique, locul unde s-a desfășurat prima mare manifestație de solidaritate „Je suis Charlie” după masacrul din ianuarie, dar și piața care a fost unul din centrule atacurilor teroriste din 13 noiembrie.
În cursul săptămânii au fost plasate mai multe plăci comemorative pentru a marca împlinirea unui an de la masacrul din redacția revistei umoristice „Charlie Hebdo” și a luării de ostateci dintr-un supermarket evreiesc.
Tot la acest sfârșit de săptămână, sute de moschei și locuri de cult islamic participă la o „zi a ușilor deschise”. În Franța există 2.500 de moschei și locuri de rugăciune islamice. Atacurile teroriste din ianuarie 2015, soldate cu 17 victime, au fost urmate de o serie de atacuri împotriva lăcașurilor de cult musulmane, spre deosebire, relatează AFP, de atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți, care însă nu au provocat o creștere a atacurilor anti-musulmane.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG