Linkuri accesibilitate

Teroare în Bruxelles: noi operațiuni, dar nivelul de alertă coboară


Autoritățile avertizeazăcă un nou atentat este în același timp „probabil și posibil."

O nouă operațiune de poliție a avut loc și astăzi după-amiază, vineri 25 martie, în același cartier din Bruxelles în care locuiau teroriștii care au comis atentatele de marți. Este vorba de cartierul Schaerbeek, care în unele părți are o masivă populație musulmană, turco-magrebină. Poliția a dat asaltul unei locuințe de unde s-au auzit explozii, iar o persoană a fost arestată, după ce a fost rănită la picior.

Joi seara de asemenea poliția a arestat șase persoane, printre care, potrivit ultimelor informații neconfirmate oficial, fugarul de la aeroport, unul din cei trei teroriști care apar pe camerele de supraveghere și care ar putea fi omul cu pălărie, cel care nu s-a aruncat în aer și care era căutat de marți.

Acesta, al cărui nume nu a fost făcut public de către poliție, pare binecunoscut serviciilor locale, întrucât e un om ce fusese deja semnalat ca fiind un om cunoscut pentru activitatea sa de recrutare a tinerilor pentru Siria. El fusese interpelat și într-unul din punctele de triere a refugiaților din Bruxelles.

Cât despre cel arestat astăzi în cartierul Schaerbeek din Bruxelles și care a fost rănit de poliție, se pare că ar fi vorba de Mohamed Abrini, unul din cei implicați în atentatele din Paris și care era activ căutat încă din noiembrie.

În același cartier Schaerbeek, au fost găsite într-o ascunzătoare importante cantități de explozibili de tipul celor folosiți în atentatele din aeroport și din stația de metro Maelbeek.

Belgia a coborât însă nivelul de alertă generală de la nivelul maximum de 4 la 3, chiar dacă situația e considerată în continuare a fi serioasă, autoritățile avertizând că un nou atentat este în același timp „probabil și posibil."

  • 16x9 Image

    Dan Alexe

    Dan Alexe, corespondentul Europei Libere la Bruxelles, poliglot, eseist, romancier și realizator de filme documentare. 

XS
SM
MD
LG