Linkuri accesibilitate

Ilhan Erșahin’s Istanbul Sessions


Un cum nu se poate mai bun exemplu al magiei ce se naște la întîlnirea dintre culturi.

Ilhan Erșahin este un saxofonist, compozitor, activist cultural și antreprenor a cărui creativitate se află în centrul a ceea ce unii cronicari muzicali numesc estetica Nublu, după numele clubului și casei de discuri pe care le-a înființat în faimosul East Village din New York, și care fac împreună un spațiu aflat la intersecția dintre genuri și culturi.

Ilhan Erșahin’s Istanbul Sessions
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:35 0:00

Erșahin cântă la saxofon și la clape și numele său e asociat cu mai multe proiecte muzicale și trupe: Wax Poetic, Love Trio, Our Theory, I Led Tree Lives, Wonderkand și Istanbul Sessions.

E născut și crescut la Stockholm dintr-o mamă suedeză și un tată turc, așa că legăturile lui cu orașul Istanbul au fost stabilite în mod natural. A călătorit deseori acolo ca să cânte cu muzicieni locali, absorbind atmosfera locală și intepretînd-o prin propriile sale lentile muzicale.

Trupa Istanbul Sessions a fost înființată în 2008 de Erșahin împreună cu basistul Alp Ersonmez, bateristul Turgut Alp Bekoglu și percuționistul Izzet Kizil, după ce cei patru fusesră invitați să cânte la un eveniment artistic în Istanbul.

Lucrurile au mers așa de bine că au decis să rămână împreună și au lansat pînă acum două albume, primite cu entuziasm de criticii de jazz, care spun că muzica asta e un cum nu se poate mai bun exemplu al magiei ce se naște la întîlnirea dintre culturi.

Noi ascultăm acum piesa „Black Sea”, de pe albumul „Night Rider” din 2013, urmată în varianta pentru internet a acestei file de dicționar de „Falling” de pe „Ilhan Erșahin’s Istanbul Sessions” din 2015.

Căutați așadar Dicționarul de sunete la europalibera.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG