Linkuri accesibilitate

Candidatul PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut un briefing de presă
Candidatul PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut un briefing de presă

LIVE BLOG Igor Dodon se declară câștigător al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova: „Voi fi președintele tuturor”

Candidatul PSRM are 54,06% din voturi, devansând-o cu opt puncte procentuale pe contracandidata sa Maia Sandu, lidera PAS, care a acumulat 45,94%, arată rezultatele preliminare ale CEC, după centralizarea a 98,51% din procesele verbale ale secțiilor de votare.

06:47 13.11.2016

În mai puțin de un sfert de oră se vor deschide secțiile de votare din Republica MOldova și din țările care sunt în același fus ora. Alegătorii sunt așteptați la urne până la ora 21.00.

06:53 13.11.2016

Gherghe Țopa, primul la vot, în Japonia

La Tokio, unde anul acesta s-a deshis în premieră o secție de votare, în incinda Ambasadei Republicii Moldova, se votează deja de aproape șapte ore. Secția și-a începutul programul când la Chișinău era miezul nopții. Primul a votat artistul de muzică ușoară Gheorghe Țopa.

07:00 13.11.2016

Mobilizare fără precedent a diasporei

Moldovenii de peste hotarele țării au lansat o adevărată campanie de mobilizare pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Prin intermediul unui grup public de pe Facebook, numit „Adoptă un vot” și care numără aproape 60 de mii de membri, mulți dintre ei oferă transport și cazare concetățenilor care au de parcurs mii de kilometri pentru a ajunge la secțiile de votare.

07:16 13.11.2016

Alegătorii se ajută și în Republica Moldova

Și unii moldoveni din țară s-au oferit să-i ducă dintr-o localitate în alta pe cei nu au posibilitatea să ajungă la secția lor de votare. Unul dintre cele mai numeroase grupuri create pe Facebook în acest scop este „Hai să votăm”. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acest lucru nu contravine legii, atâta timp cât transportarea alegătorilor nu este organizată de partidele politice și oamenii nu sunt forțați să voteze.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG