Transport organizat și pentru locuitorii din stânga Nistrului care trebuie să ajungă pe malul drept pentru a vota. În primul tur de scrutin locuitorii din câteva sate din regiunea transnistreană au fost aduși cu autobuzele școlare și cu ambulanțele. Asta deși legislația interzice folosirea resurselor administrative în scopuri electorale.
Niște informații utile
Cetățenii Republicii Moldova pot vota vota la secţiile unde sunt înscrişi în lista electorală, potrivit vizei de reședință, cu buletinul de identitate, având neapărat fișa de însoțire, sau în baza buletinului de identitate provizoriu. În această zi, toate secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei ale Întreprinderii de Stat „Registru” activează de la ora 7.00 până la ora 21.00, asigurând eliberarea buletinelor de identitate provizorii.
Cine sunt și ce îți propun candidații
Dacă încă nu v-ați decis pe cine să alegeți, poate că vă ajută cele două portrete ale candidaților, făcute de Valentina Basiul, și cele două interviuri realizate cu cei, după turul I, de Valentina Ursu.
Igor Dodon. „Singurul lider politic în care Rusia are încredere”
Maia Sandu. Disidentă din convingere sau din interes?
Maia Sandu: „Atâta timp cât avem un stat corupt, nu are cine să ne protejeze”
Unde votează diaspora
Peste hotare sunt deschise 100 de secții de votare, cele mai multe fiind în Italia (25), în România (11), în Rusia (8), în Franța (7) și în SUA (7). Peste hotare se poate vota cu pașaportul, valabil sau expirat, important e să conțină codul numeric personal, precum și cu livretul militar.
Adresele secțiilor de votare de peste hotare le găsiți aici sau aici.