Linkuri accesibilitate

Consiliul de Securitate ONU a amânat votul asupra unei rezoluții privind atacul chimic de marți din vestul Siriei


În timpul dezbaterilor din Consiliul de Securitate

Consiliul de Securitate ONU a amânat votul asupra unei rezoluții privind atacul chimic de marți din vestul Siriei, pentru a da alianților occidental o șansă de a negocia cu Rusia, aliatul traditional al regimului lui Bashar al-Assad. Rezoluția, inițiată de Statele Unite, Franța și Marea Britanie ar putea fi, totuși, votată joi, potrivit unor diplomați la ONU.

Moscova a respins drept „inacceptabil" proiectul de rezoluție, care condamnă atacul chimic din Siria, soldat cu peste 80 de morți, între care 30 de copii și 20 de femei, potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Președintele american Donald Trump a condamnat atacul în termeni fără achivoc. La o conferințe de presă la Casa Albă, președintele a mai spus că și-a schimbat părerea despre liderul sirian, Bashar al-Assad, amenințând că va reacționa la acest „afront adus omenirii”, dar nu a precizat ce va face. Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a criticat miercuri Moscova pentru că nu își temperează aliatul sirian. „Câți copii trebuie să mai moară înainte ca Rusiei să îi pese?”, s-a întrebat Haley care a avertizat că Washingtonul va lua măsuri unilaterale în cazul unui eșec la Națiunile Unite. Vicepreședintele american Mike Pence a declarat „că nu există nici un dubiu” că regimul sirian este responsabil de atacul de marți și a cerut Rusiei să-și respecte angajamentul de a sprijini eforturile

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG