Linkuri accesibilitate

Consilierul prezidențial pentru securitate națională H.R. McMaster: SUA sînt decise să înfrîngă milițiile organizației Statul Islamic


Generalul H.R. McMaster, consilier pentru securitate națională al președintelui Trump

Consilierul prezidențial pentru securitate națională H.R. McMaster a declarat că Statele Unite sunt decise să înfrângă milițiile organizației teroriste a Statului Islamic din Siria și așteaptă înlăturarea președintelui Bahsr al-Assad de la putere. Dar a precizat că Statele Unite nu vor interveni unilateral pentru a forța plecarea lui Assad de la putere.

În primul său interviu televizat, McMaster a declarat că în acest moment nu vede cum se poate ajunge la o soluție politică în Siria atâta timp cât „președintele Assad” este la putere. Este timpul ca „Rusia să se întrebe de ce sprijină un regim criminal” a mai declarat McMaster.

Atitudinea administrației Trump față de președintele sirian pare să se fi schimbat în mod semnificativ: inițial la Washington s-a declarat că îndepărtarea lui Assad nu este o prioritate, a venit atacul cu presupuse arme chimice și președintele Donald Turmp a precizat că poziția față de Assad „s-a schimbat foarte mult”. Iar McMaster a explicat în interviu că înfrângerea milițiilor IS și îndepărtarea lui Assad „merg cumva în paralel”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG