Linkuri accesibilitate

Apel al președintelui Vladimir Putin către Emmanuel Macron


Președintele rus Vladimir Putin a lansat luni un apel către noul președinte ales al Franței, Emmanuel Macron, îndemnându-l să „depășească neîncrederea reciprocă” pentru a combate împreună „amenințarea tot mai mare din partea terorismului și a extremismului violent”. Potrivit TASS, președintele rus s-a declarat pregătit să coopereze cu Emmanuel Macron în mod „constructiv” în probleme „bilaterale, regionale și globale, în interesul popoarelor din Rusia și Franța”.

Neoficial, Kremlinul a sprijinit-o pe candidata extremei drepte, Marine Le Pen, care în martie s-a întâlnit la Moscova cu președintele Vladimir Putin. Rusia a creditat-o parțial pentru campania electorală.

Pe de altă parte, echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a fost ținta mai multor atacuri cibernetice, cel mai serios în aprilie când s-au furat zeci de mii de documente din computerele personale și oficiale ale membrilor campaniei. Aceste documente au fost postate pe Internet vineri seară, cu o zi înainte de al doilea tur al prezidențialelor. Membrii campaniei lui Macron au speculat că atacurile ar fi fost conduse de hackeri ruși, amintind de atacurile de anul trecut împotriva echipei de campanie a candidate democrate în alegerile prezidențiale americane, Hillary Clinton.

XS
SM
MD
LG