Linkuri accesibilitate

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va discuta la Washington cu omologul său Rex Tillerson despre Siria și Ucraina


Serghei Lavrov
Serghei Lavrov

Secretarul de stat american Rex Tillerson și omologul său rus Serghei Lavrov se întâlnesc miercuri, 10 mai, la Washington, a anunțat Departamentul de Stat. Pe agenda întrevederii vor fi crizele din Siria și Ucraina. Tillerson a fost la Moscova luna trecută unde s-a întâlnit cu Lavrov și președintele Vladimir Putin, după care pe 3 mai a declarat că Donald Trump și Vladimir Putin le-au cerut miniștrilor lor de externe să „vadă dacă cele două țări pot coopera în scopul soluționării crizei din Siria”.

Ministrul american al apărării, Jim Mattis, a declarat că Statele Unite vor examina cu multă atenție planul Rusiei de a crea zone de securitate în Siria, care ar fi închise pentru aviația aliată condusă de Statele Unite.

Propunerea privind zonele de securitate a fost făcută de Rusia, alături de Turcia și Iran, cele trei țări care garantează și un foarte fragil acord de încetare a luptelor. Pentru Mattis, proiectul zonelor de securitate este mult prea vag, începând cu delimitarea zonelor respective.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG