Linkuri accesibilitate

Donald Tusk evocă pozițiile diferite și convergente dintre UE și administrația americană Trump (VIDEO)


Președintele Donald Trump la întîlnirea cu omologul său francez Emmanuel Macron

Uniunea Europeană și noua administrație americană au poziții diferite într-o serie de probleme cum ar fi „comerțul, schimbările climaterice si Rusia”, a declarat joi președintele Consiliului European, Donald Tusk, după prima întrevedere oficială la Bruxelles cu președintele Donald Trump.

La o conferință de presă, Tusk a precizat că există și convergențe, mai ales când vine vorba de „combaterea terorismului”.

Donald Tusk după convorbiri cu Donald Trump: Valorile și principiile în primul rând
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00

Donald Trump s-a întâlnit cu Tusk, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

Donald Tusk a precizat la conferința de presă că cele două părți par să fie la unison când vine vorba de conflictul din Ucraina. „Principalul meu mesaj către dl Trump a fost că ceea ce dă cooperării și prieteniei noastre cea mai profundă semnificație sunt valorile fundamentale occidentale, ca pacea, drepturile omului, respectul pentru demnitatea umană” a declarat președintele Consiliului European. „Cea mai importantă sarcină astăzi este consolidarea întregii lumi libere în jurul acestor valori și nu numai a intereselor”, a mai spus Donald Tusk.

În a doua jumătate a zilei începe primul summit NATO la care participă Donald Trump. Înainte de summit, Trump se întâlnește cu noul președinte francez Emmanuel Macron.

În cursul campaniei electorale din 2016, Trump a făcut remarci foarte critice atât la adresa NATO, pe care a numit-o „structură depășită”, cât și a Uniunii Europene, salutând totodată votul britanicilor pentru ieșirea din UE.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG