Linkuri accesibilitate

Decretul care interzice intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șase țări majoritar musulmane va intra în vigoare peste două zile


Departamentul de stat american a anunțat că ordinul excutiv al președintelui Donald Trump privind limitarea dreptului de intrare în Statele Unite a cetățenilor din mai multe state predominant musulmane va intra în vigoare peste două zile. Luni, Curtea Supremă a decis punerea parțial în aplicare a controversatului decret anti-imigrație. La toamnă decretul va fi examinat în detaliu.

Decretul care interzice intrarea în Statele Unitea cetățenilor din șase țări majoritar musulmane - Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen - se aplică de acum oricărei persoane care „nu a stabilit o relație de bună credință cu o persoană sau o entitate din Statele Unite”. Ceea ce însemnă că orice cetățean din cele șase țări, care este total necunoscut autorităților americane, nu va primi viză de intrare.

În instanțe inferioare, decretul prezidențial a fost blocat de mai mult ori, fiind considerat un decret îndreptat împotriva musulmanilor și mai puțin unul care apără securitatea țării. Casa Albă argumentează că este nevoie de această interdicție temporară pentru a organiza un sistem mai eficient de analizare a cererilor de vize din țările vizate.

XS
SM
MD
LG