Linkuri accesibilitate

Igor Dodon i-a vizitat pe pacificatorii ruși de la punctul de control de la Varnița și contingentul pacificatorilor moldoveni


Igor Dodon, dând mâna cu un pacificator rus
Igor Dodon, dând mâna cu un pacificator rus

Președintele Igor Dodon a dat mâna și a vorbit cu un militar rus la punctul de control al forțelor de menținere a păcii de la Varnița, spunând într-o postare ulterioară pe Facebook că operaţiunea de pacificare în formatul existent trebuie să se desfășoare în continuare.

Președinția a publicat pe site-ul său fotografii și o înregistrare video în care Dodon poate fi auzit întrebând-ul dacă există „provocări” pe militarul rus, care îi dă onorul.

Un comunicat al președinției precizează că Dodon a vizitat și Compania infanterie independentă a Forţelor de Menţinere a Păcii a Republicii Moldova dislocată în satul Varniţa. „Nimeni nu este în drept să împiedice rotaţia programată a pacificatorilor şi executarea sarcinilor ce le revin acestora privind menţinerea păcii în regiune”, se spune în comunicat.

Vizita lui Dodon în zona de securitate de pe Nistru are loc la o zi după ce a criticat cererea adresată de guvernul moldovean Națiunilor Unite să pună în discuție la Adunarea Generală din septembrie chestiunea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană.

XS
SM
MD
LG