Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin se opune unor noi sancțiuni împotriva Coreii de Nord


Președintele Vladimir Putin a summitul BRICS din China, 5 September 2017
Președintele Vladimir Putin a summitul BRICS din China, 5 September 2017

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat opoziția față de impunerea de noi sancțiuni împotriva Coreii de Nord și a criticat ceea ce a numit „isteria militară” de după noul test nuclear făcut de Fenian la 3 septembrie, avertizând că ea poate duce la o „catastrofă globală”.

Vorbindu-le reporterilor după un summit BRICS în China, Putin a spus că țara lui condamnă acțiunile nord-coreene ca „provocatoare”, dar a adăugat că impunerea de noi sancțiuni împotriva Coreii de Nord ar fi „inutile și ineficiente”.

Rusia adesea combină criticile la adresa acțiunilor Fenianului cu apeluri către Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud de a se abține de la măsuri care pot mări tensiunea și provoca Coreea de Nord.

Comentariul lui Putin a venit după ce ambasadoarea Statelor Unite la ONU Nikki Haley a spus că regimul nord-coreean parcă ține morțiș să meargă la război și a îndemnat Consiliul de Securitate ONU să ia cele mai ferme măsuri diplomatice posibile. Haley a spus că Statele Unite nu preferă niciodată războiul, și nu-l vor nici acum, dar răbdarea lor nu este nelimitată și sunt gata să-și apere aliații și teritoriu.

Declarația a fost făcută după ce Fenianul a anunțat duminică, 3 septembrie, că a testat cu succes o bombă cu hidrogen capabilă să fie încărcată pe o rachetă cu rază lungă de acțiune. Coreea de Sud a spus luni că are indicii că nordul peninsulei pregătește noi lansări de rachete balistice, poate chiar și una intercontinentală (ICBM) după ce Fenianul a făcut cel de-al șaselea test nuclear.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG