Linkuri accesibilitate

România a transferat guvernului de la Chișinău ultima tranșă din împrumutul salvator de 150 de milioane de euro


Ministerul Finanțelor de la Chișinău a anunțat că România a transferat în conturile sale ultima tranșă de 40 de milioane de euro dintr-un împrumut salvator de 150 de milioane acordat Republicii Moldova anul trecut, când alte ajutoare externe erau blocate în urma furtului miliardului. Potrivit unui comunicat de presă, asistența financiară rambursabilă va fi utilizată pentru acoperirea cheltuielilor bugetare moldovene de anul curent.

România a condiționat debursarea banilor de realizarea mai multor reforme convenite cu premierul Pavel Filip în timpul vizitei acestuia la București la începutul lui 2016, inclusiv de încheierea unui program de colaborare a Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional.

În timpul unei întrevederi săptămâna trecută în marginea Adunării Generale ONU, la New York, președintele român Klaus Iohannis l-a felicitat pe Filip pentru că „în vremuri complicate” conduce guvernul de la Chișinău într-un mod care „îi face cinste” și l-a anunțat că va fi transferată și ultima tranșă de împrumut.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG