Linkuri accesibilitate

Kremlinul i-a avertizat pe sprijinitorii lui Aleksei Navalnîi să nu organizeze la acest sfârşit de săptămână proteste neautorizate


Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Kremlinul i-a avertizat pe sprijinitorii liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi să nu organizeze la acest sfârşit de săptămână proteste neautorizate. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că protestele sunt ilegale și cei care vor participa la ele vor fi pedepsiți. Ieri, un tribunal din Moscova a decis că Navalnîi să stea 20 de zile în arest preventiv, împiedicându-l astfel să ia parte la mitingul anunțat pentru 7 octombrie – ziua de naștere a lui Vladimir Putin.

Navalnîi și-a exprimat dorința să participe la alegerile prezidențiale din primăvara viitoare și a făcut un apel la susținătorii săi să declanșeze campania sa electorală participând la mitingul de sâmbătă 7 octombrie. In iunie, Comisia Electorală Centrală de la Moscova a anunțat ca Navalnîi nu poate candida deoarece are o condamnare penală. Navalnîi susține că este nevinovat și că dosarul său a fost unul politic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG