Linkuri accesibilitate

Kokoroko Afrobeat Collective


Richie SeivWright (trombon), Sheila Maurice-Grey (trompetă, șefa grupului), Cassie Konoshi (saxofon)
Richie SeivWright (trombon), Sheila Maurice-Grey (trompetă, șefa grupului), Cassie Konoshi (saxofon)

Alte excelente sunete venite din Africa de vest

Kokoroko Afrobeat Collective
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:37 0:00

Bine v-am găsit la o nouă filă a Dicționarului de sunete rare, astăzi o trupă foarte tînără, atît de tînără încît nici măcar nu a apucat să lanseze un album de debut.

Kokoroko Afrobeat Collective e o trupă de la Londra înființată în 2014 de trei doamne: Sheila Maurice-Grey (trompetă, șefa grupului), Cassie Konoshi (s-axofon), Richie SeivWright (trombon), și cinci domni: Mutale Chasi (Bas), Oscar Jerome (guitară), Yohan Kebede (clape), Onome Ighamre (percuție) și Eddie Hicks (tobe).

„Doamne„ și „domni” ar putea suna în acest caz cumva deplasat, pentru că e vorba de fapt de mai mulți London Jazz school kids (copii de la Școala de jazz de la Londra), care cântă o muzică pe care o iubesc, cu care au crescut și care le-a plăcut părinților lor, cum scrie pe pagina lor de internet.

Și tot acolo scrie că inspirați fiind de Fela Kuti, Ebo Taylor, Tony Allen și de alte excelente sunete venite din Africa de vest, ceea ce fac ei acum este un omagiu adus maeștrilor de la care au învățat să cânte.

Kokoroko Afrobeat Collective așadar, cu piesa „Colonial Mentality”, în concert la clubul Sofar London, cu precizarea că în varianta de internet a acestui articol găsiți o secvență video dintr-un concert al acestei trupe la un alt club londonez, Boiler Room.

Căutați așadar Dicționarul de sunete la EuropaLiberă.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG