Linkuri accesibilitate

Paolo Nutini


Detaliu de pe coperta albumului „Sunny Side Up” (2009).
Detaliu de pe coperta albumului „Sunny Side Up” (2009).

Ar fi trebuit să se ocupe de afacerea cu fish’n’chips a tatălului său, dar a ales să cânte.

Paolo Nutini
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:35 0:00

Paolo Nutini e în cîteva privințe o persoană cumva paradoxală: are nume italienesc, dar e scoțian, pare să aibă o voce de om în vîrstă, dar e tînăr, muzica lui e catalogată drept pop, dar multe din cântecele lui sînt de fapt mai mult rhythm & blues, funk (cu ușoare urme de jazz, și reggae), și folk, în forma sa baladescă.

S-a născut în 1987 la Paisley, Scoția, într-o familie de scoțieni cu rădăcini în Toscana, Italia.

Ar fi trebuit să se ocupe de afacerea cu fish’n’chips a tatălului său, dar a ales să cânte, după ce a fost încurajat să facă asta de bunicul său meloman, Giovanni „Jackie” Nutini, care și-a dat seama devreme că nepotul său are talent.

S-a lăsat de școală și cîțiva ani de zile a bătut drumurile vânzînd tricouri pentru o trupă scoțiană, Speedway, învățînd cum se face muzica, și cântînd pe ici pe colo.

A fost descoperit din întîmplare de doi impresari cu fler, Brendan Moon și Mike Bawden. Bawden e managerul lui și acum.

A lansat trei albume (două dintre ele de platină, adică s-au vândut în peste un milion de exemplare).

Ultimul album al său „Caustic Love”, din 2014, e considerat de presa muzicală britanică cel mai bun album rhythm’n’blues din UK din anii 1970 încoace, și în același an, 2014, BBC a spus despre el că e probabil cel mai bun cântăreț scoțian al momentului.

Doamnelor și domnilor, Paolo Nutini.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG