Linkuri accesibilitate

Scary Pockets


Detaliu de pe coperta albumului „Funk Walker”, septembrie 2017
Detaliu de pe coperta albumului „Funk Walker”, septembrie 2017

Se se aude și vede clar în aceste cântece cum muzica îi posedă, și parcă îi „electrocutează” pe muzicieni.

Scary Pockets
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:43 0:00

Povestea este relativ simplă: acum șase luni, Scary Pockets au început să înregistreze cover-uri după piese de mare succes ale unor trupe și cântăreți ca Beatles, Radiohead, Roberta Flack, Queen, George Michael și mulți alții, și să le posteze pe YouTube.

Această întreprindere, dacă e s-o numesc astfel, a avut un așa mare succes, că în aceste șase luni Scary Pockets au lansat deja două albume, unul omonim în iunie, altul - „Funk Walker” la sfîrșitul lui septembrie 2017.

Cheia pentru ce fac oamenii ăștia aici se găsește în titlul celui de-al doilea album, și este cuvîntul „funk”.

Scary Pockets, „Funk Walker”, coperta integrală
Scary Pockets, „Funk Walker”, coperta integrală

Toate aceste piese de mare succes sînt recântate de Scary Pockets în manieră funk, acel tip de muzică ritmată care te face să te bîțîi instantaneu când o auzi, lansată de muzicienii americani negri prin anii 1960-1970.

Scary Pockets sînt un colectiv de muzicieni americani cu componență variabilă, singurul element neschimbat fiind secția ritmică, alcătuită din Jack Conte la claviaturi, Ryan Lerman la ghitară și Sam Wikes la bass.

Restul, adică vocile și tobele, diferă de la o piesă la alta, și tot ce se poate auzi și vedea pe YouTube cântat de Scary Pockets este absolut remarcabil, și în ce mă privește dă dependență, pentru că se aude și se vede clar în aceste cântece cum muzica îi posedă, și parcă îi „electrocutează” pe muzicieni.

Noi ascultăm acum „Shape of You” cu Savannah Outen la voce, și cu precizarea că în varianta de internet a acestui articol puteți găsi două secvențe video dintre care una, piesa „Creep” de Radiohead cu fenomenala India Carney la voce, dă pur și simplu piele de găină. Cred că m-am uitat de vreo 50 de ori deja la piesa asta de când am descoperit-o.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG