Linkuri accesibilitate

Îngrijorări exprimate la Forumul mass-media de la Chişinău: „Presa din Republica Moldova a devenit mai periculoasă decât utilă”


Presa din Republica Moldova a devenit mai periculoasă decât utilă și poate fi folosită ca mecanism de manipulare – aceste îngrijorări au fost exprimate în cadrul celei de-a treia ediţii a Forumului mass-media, care a început astăzi la Chişinău. O problemă a presei din Moldova este și dispariția cotidianelor, dar și ponderea publicațiilor în limba rusă, informează agenția IPN.

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că este important să existe în Moldova atât presă scrisă, cât și online, radio și TV. Mass-media liberă este pilonul unei societăți democratice, a declarat ambasadorul UE, iar Uniunea Europeană oferă mult suport pentru dezvoltarea presei din Moldova.

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, a spus și ea că a rămas surprinsă că în Moldova nu mai există un cotidian și de faptul că doar circa 20% din moldoveni obișnuiesc să citească ziare. Julia Monar a mai spus că este nevoie de transparență și libertate în domeniul mass-media.

Ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Stella Ronner-Grubacic, consideră că cea mai mare provocare a presei din Republica Moldova este dominația limbii ruse ca și lipsa încrederii în probitatea profesională a jurnaliștilor.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a fost și el prezent la discuții, vorbind despre libertatea de gândire și de alegere.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG