Linkuri accesibilitate

În România sunt anunțate noi proteste împotriva legilor justiției și a reformelor fiscale


Protest anticorupție la București, 8 noiembrie 2017
Protest anticorupție la București, 8 noiembrie 2017

La București și în multe alte orașe din România sunt programate duminică noi proteste la care se cere retragerea legilor Justiţiei, respingerea reformei fiscale ,demisia Guvernului, demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu, președintelui Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, spun iniţiatorii protestelore. 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au cheamat la aceste proteste, inițiativa a fost lansată pe rețelele sociale. Semnatarii apelului de pe Facebook, între care se numără Platforma România 100, Corupţia Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, spun că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010.

Protestele ar urma să înceapă la ora 18, la București, manifestanţii intenționează după aceea să plece în marş către Parlament, cu mesajele „Nu scăpaţi!”, „Demisia!”.

Corespondenta Europei Libere, Sabina Fati, va transmite în direct pe Facebook, de la protestul de la București. Galerie foto și ultimele știri, pe pagina noastră de internet europaliberă. org.

XS
SM
MD
LG