Linkuri accesibilitate

Rusia a criticat noua strategie de securitate a SUA, acuzând Washingtonul că s-ar agăţa de o „lume unipolară”


Rusia a denunţat, marţi, „caracterul imperialist” al noii strategii de securitate a Statelor Unite, acuzând Washingtonul că s-ar agăţa de o „lume unipolară”.
„Caracterul imperialist al acestui document este evident, la fel ca şi refuzul de a renunţa la o lume unipolară, un refuz insistent”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o declaraţie de presă.

Documentul referitor la strategia de securitate naţională a Statelor Unite, difuzat luni de Casa Albă, afirmă că Rusia „încearcă să slăbească influenţa americană în lume şi să creeze diviziuni cu aliaţii şi partenerii noştri”. La prezentarea strategiei, preşedintele Donald Trump a trimis semnale divergente: pe de o parte, a calificat Rusia şi China ca „puteri rivale” ale Statelor Unite, care „încearcă să pună la îndoială influenţa, valorile şi bogăţia Americii”; pe de altă parte, Trump și-a exprimat voinţa de a construi „parteneriate grozave” cu aceste state. Noua strategie americană a fost denunţată şi de Beijing, care a criticat „mentalitatea de Război Rece” a Washingtonului.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG