Linkuri accesibilitate

Cel puțin 10 persoane rănite ca urmare a unei explozii într-un supermarket din Sankt Petersburg


O explozie într-un supermarket din St. Petersburg a rănit miercuri cel puțin zece persoane, dar autoritățile locale nu vorbesc încă despre un atac terorist. Interfax a citat Comitetul Investigativ rusesc cu afirmația că deflagrația a fost provocată de un „dispozitiv exploziv improvizat” cu puterea de 200 de grame de TNT și conținând „agenți nocivi”. Procurorii au deschis o anchetă pentru tentativă de omor.

Potrivit presei ruse, varianta atentatului cu adresă precisă este mai probabilă decât aceea a vreunui atac terorist asupra mulțimii, dar Comitetul Investigativ spune că nu exclude nici o posibilitate. Incidentul s-a produs la 6.30 seara, ora locală, la supermarketul Perekriostok de pe Bulevardul Kondratievski nr. 22. Aproximativ 70 de oameni au fost evacuați din magazin, iar la fața locului au fost trimiși membrii Gărzii Naționale.

La Chișinău Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a spus că s-a autosesizat în legătură cu incidentul, iar Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă este în contact permanent cu autoritățile ruse pentru a afla dacă printre răniţi se află cetăţeni moldoveni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG