Linkuri accesibilitate

Apel pentru înființarea unei misiuni armate ONU de menținere a păcii în Ucraina făcut de ministrul german de externe în vizită la Kiev


Miniștrii de externei Pavlo Klimkin și Sigmar Gabriel la Kiev
Miniștrii de externei Pavlo Klimkin și Sigmar Gabriel la Kiev

Ministrul german de externe Sigmar Gabriel a făcut apel pentru înființarea unei misiuni armate ONU de menținere a păcii în Ucraina, înainte de alegerile prezidențiale din Rusia din luna martie. In opinia sa o astfel de misiune ar fi „esențială” pentru a se asigura integritatea teritorială a Ucrainei. Declarația a fost facută la Kiev, după convorbirile cu omologul său ucrainean Pavlo Klimkin. Vizita la Kiev a șefului diplomației germane vine după ce Washingtonul a anunțat că va furniza arme letale defensive Ucrainei, o decizie care a fost criticată de Moscova.

Președintele Vladimir Putin, care se așteaptă că va cîștiga un nou mandat prezidențial la alegerile din aceasta primăvară, susține desfășurarea unei misiuni ONU doar pe linia de demarcație îmtre partea controlată de separatistii pro ruși și partea controlată de Kiev. Din 2014 și pînă acum peste 10 300 de oameni au murit în confruntarile dintre forțele ucrainene si cele ale separatistilor pro-rusi.

XS
SM
MD
LG