Linkuri accesibilitate

Federica Mogherini cere tururor părților implicate să respecte prevederile Acordului nuclear cu Iranul


Federica Mogherini

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a declarat joi că acordul nuclear cu Iranul „funcţionează” și a cerut tuturor părților implicate să continue să respecte acordului. Apelul vine cu o zi înainte ca preşedintele american Donald Trump să decidă dacă va prelungi sau nu suspendarea sancţiunilor împotriva Teheranului.

Acordul semnat de marile puteri cu Iranul în 2015 „funcţionează, face lumea mai sigură şi împiedică o potenţială cursă a înarmării nucleare în regiune”, a spus Mogherini după o reuniune la Bruxelles cu ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif şi omologii săi din Franţa, Germania şi Marea Britanie.

Acordul a permis ridicarea unei părţi a sancţiunilor internaţionale instituite împotriva Iranului în schimbul unor garanţii oferite de către Teheran în ce priveşte caracterul exclusiv civil al programului său nuclear. Preşedintele american Donald Trump l-a denunţat periodic, calificându-l drept „unul dintre cele mai proaste'' acorduri încheiate vreodată de către Statele Unite.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG