Linkuri accesibilitate

Donald Trump: „Am folosit un termen dur, dar nu cel despre care s-a relatat”


Donald Trump
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a lăsat de înțeles că nu a folosit o expresie vulgară pentru a descrie țările africane de unde vin mulți imigranți, așa cum s-a relatat vineri în toată presa internațională. „Am folosit un termen dur, dar nu cel despre care s-a relatat”, a scris Trump pe Twitter.

Presa a citat o sursă anonimă, care s-a aflat la Casa Albă și a relatat că președintele Trump ar fi descris țările africane cu expresia ofensatoare „țări de cacao” („shithole countries”).

În timpul unei întâlniri la Casa Albă cu mai mulţi senatori republicani și democrați pe care i-a invitat să discute proiectul bipartit al acestora ce vizează limitarea imigrației, Trump ar fi spus că Statele Unite nu ar mai trebui să primească imigranți din țările africane, din Haiti sau El Salvador, ci mai degrabă din Norvegia.

La Geneva, purtătorul de cuvânt al oficiului ONU pentru drepturile omului, Rupert Colville, a spus că afirmațiile ofensatoare pe care le-ar fi făcut președintele american Donald Trump despre țări africane ar reprezenta nu doar un caz de folosire a limbajului vulgar, ci un caz „de validare și încurajare a rasismului și xenofobiei”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG