Linkuri accesibilitate

Curtea de Arbitraj Sportiv a revocat suspendările pe viață a 39 de atleți ruși


Președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu sportivii ruși care vor participa la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, Moscova, 31 iannuarie 2018

Curtea de Arbitraj Sportiv a dat câștig de cauză unui număr de 39 de atleți ruși, care fuseseră suspendați pe viață, pentru dopaj, de Comitetul Olimpic Internațional. Curtea a declarat că nu sunt dovezi suficiente care să susțină acuzația că s-ar fi dopat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014, motiv pentru care 28 de atleți au fost reabilitați total. Ei pot cere acum să fie înscriși la Jocurile din Coreea de Sud, care încep pe 9 februarie.

În cazul restului de 11 atleți, Curtea de Arbitraj a declarat că acești s-au dopat, dar a redus pedeapsa de la suspendare pe viață la excluderea de la Jocurile Olimpice din acest an.

Comitetul Olimpic Internațional s-a declarat dezamăgit de decizia, care ar putea avea efecte de lungă durată asupra luptei cu dopajul. La Moscova însă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a salutat verdictul și a precizat că Rusia va continua să lupte pe căi juridice pentru a „curăța” reputația sportivilor săi.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG