Linkuri accesibilitate

Premierul Pavel Filip și eurocomisarul Johannes Hahn s-au întâlnit în cadrul Conferinţei de securitate de la Munchen


Pavel Filip și Johannes Hahn

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul UE pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, în marja Conferinţei de securitate de la Munchen, relatează Moldpres, citând Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Oficialii au discutat despre acțiunile Republicii Moldova în vederea realizării agendei de reforme, inclusiv prin prisma îndeplinirii condiţionalităţilor aferente acordării asistenţei macrofinanciare din partea Uniunii Europene.

Premierul Pavel Filip a evocat hotărârea autorităţilor de a pune în practică înțelegerile acordului de Asociere cu Uniunea, promițând să urgenteze acțiunea, chiar dacă în Moldova este un an electoral.

Potrivit sursei citate, Johannes Hahn a vorbit despre progresele obţinute de Moldova și a repetat sprijinul UE pentru realizarea Acordului de Asociere semnat cu Republica Moldova.

Premierul Filip participă în această după amiază, la ora 18.30 ora Chişinăului, la o masa rotunda intitulată „Înăuntru sau Înafara? Țările aflate între Rusia și Europa”, masă rotundă ce va fi moderată de Ian Bremmer, președintele și fondatorul grupului „EuroAsia”, de la New York, și la care mai participă președintele Armeniei, Serj Sarkisian, comisarul Hahn și Konstantin Kosaciov, președintele comitetului pentru afaceri externe al Consiliului Federaţiei de la Moscova.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG