Linkuri accesibilitate

Proteste în mai multe orașe din România în sprijinul procurorului șef DNA


La București, aproape 2.000 de protestatari s-au strâns joi seară în faţa sediului Guvernului, la o oră după ce ministrul român de justiție anunțase că cere revocarea procuroruluișef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Potestatarii au cerut demisia ministrului justiţiei, Tudorel Toader și au scandat lozinci împotriva partidului social-democrat de guvernământ, relatează Digi24.

Proteste similare au fost şi în marile oraşe din România. La Cluj, Braşov, Sibiu, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Constanţa, oamenii au scandat mesaje anticorupţie şi au cerut demisia ministrului Tudorel Toader.

Consiliul Superior al Magistraturii își va da avizul consultativ, dar decizia finală aparție președintele român Klaus Iohannis. Administrația Prezidențială a precizat joi că „din cauza lipsei de claritate în prezentarea raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate.” Acum cîteva săptămâni, Klaus Iohannis a spus la o conferință de presă că nu vede nici un motiv pentru revocarea Laurei Codruța Kövesi.

Ministrul român al justiției Tudorel Toader a cerut joi revocarea procurorului-şef al DNA Laurei Codruța Kövesi, invocând între altele obstrucționarea Inspecției Judiciare, autoritarism și implicarea în anchetele altor procurori, prioritizarea dosarelor cu impact mediatic, în detrimentul criteriului cronologic, contestarea autorității Curții Constituționale, încercarea de a obține condamnări cu orice preț, sporirea cheltuielilor.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG