Linkuri accesibilitate

Concert #dinBasarabia la București pentru a marca Centenarul Unirii


Romania - Concert #dinBasarabia, Centenar, București, 24 martie 2018
Romania - Concert #dinBasarabia, Centenar, București, 24 martie 2018

Sâmbătă seară, la București a avut loc un concert pentru a marca centenarului Unirii: cinci trupe, zeci de artiști și peste o mie de spectatori au cântat, scandat și dansat vreme de peste cinci ore în vastul cort încălzit instalat pe 24 martie la Arenele Romane, relatează corespondentul Europei Libere. Seara a fost organizată sub sigla #dinBasarabia, de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT, Institutul Cultural Român, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, cu concursul guvernelor celor două țări de pe malurile Prutului.

„Concertul a fost dedicat centenarului Marii Uniri, iar artiștii, fără a se risipi în efuziuni patriotarde și lacrimogene, au dovedit că nu există decât o singură „acasă” sau, cum inspirat spunea solistul trupei Gândul Mâței, au plecat de acasă și, după multe ore pe drum, au ajuns tot acasă”, relatează corespondentul postului nostru de radio.

Pe pagina noastră de interne, la secția multimedia, găsiți o galerie foto realizată de corespondentul Europei Libere, Sorin Șerb.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG