Linkuri accesibilitate

Poliția londoneză a difuzat o declarație în numele Iuliei Skripal, care-și revine după otrăvirea cu Noviciok


Iulia Skripal
Iulia Skripal

Poliția metropolitană londoneză a difuzat o declarație în numele Iuliei Skripal, care este citată spunând că își recapătă puterile pe zi ce trece și că este „oarecum dezorientată” de întregul caz al otrăvirii sale și a tatălui său cu gaz neurotoxic în sudul Angliei, luna trecută.

Serghei Skripal, fostul agent dublu rus în vârstă de 66 de ani, rămâne inconștient la o lună de la incident.

Într-o declarație separată, ministerul de Externe britanic a spus că Iulia, care are 33 de ani, a fost informată despre oferta ambasadei ruse la Londra de a-i oferi asistență consulară, dar nu a folosit-o. „Doamna Skripal să uzeze de această ofertă, dar până la această dată nu a făcut-o”, se spune în declarația ministerului de Externe britanic.

Ea a fost difuzată la scurt timp după ce ambasadorul rus la Londra, Aleksandr Iakovenko, a repetat că Rusia a cerut acces la Iulia Skripal, dar nu au primit vreun răspuns din partea autorităților britanice.

Londra acuză Moscova că s-ar afla în spatele tentativei de asasinare a lui Serghei Skripal, care este cetățean britanic și fiicei acestuia cu gaz militar Noviciok. Dar Moscova respinge acuzația și spune că este neîntemeiată.

XS
SM
MD
LG