Linkuri accesibilitate

Un tribunal din Moscova a decis blocarea aplicației de mesagerie Telegram, cea mai populară din Rusia


Un tribunal din Moscova a decis vineri, 13 aprilie, blocarea aplicației de mesagerie Telegram, cea mai populară din Rusia, la cererea agenției ruse de reglementare a comunicațiilor Roskomnadzor. Motivul este că Telegram a refuzat că dea Serviciului Federal de Securitate acces la datele personale ale abonaților săi.

Telegram apelase la Curtea Supremă, dar aceasta a refuzat să-i dea câștig de cauză în fața FSB-ului, așa că pe 20 martie, serviciul de mesagerie a fost somat de Roskomnadzor să furnizeze cheia de decriptare a mesajelor în decurs de 15 zile.

Avocatul companiei continua să afirme că cererea Serviciului Federal de Securitate este „neconstituțională” și „un abuz”.

Organizația pentru drepturile omului Amnesty International a condamnat încercarea autorităților ruse de a bloca Telegram drept „încă un atac direct la libertatea presei”.

Telegram este cea mai populară aplicație de mesagerie din Rusia, iar în ultimii ani rețelele sociale au fost folosite des de oponenții regimului Putin pentru a organiza proteste sau a răspândi informații despre cazuri de corupție la nivel înalt.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG