Linkuri accesibilitate

Miniștrii de externe ai Rusiei și Germaniei au spus că fac eforturi pentru a menține în vigoare acordul nuclear cu Iranul


Donald Trump arată presei ordinul executiv de retragere a Statelor Unite acordul nuclear cu Iranul, Washington, 8 mai 2018.

Miniștrii de externe ai Rusiei și Germaniei au spus că fac eforturi pentru a menține în vigoare acordul nuclear cu Iranul, chiar dacă Statele Unite au anunțat marți că se retrag din înțelegerea încheiată de puterile internaționale cu Teheranul în 2015. Serghei Lavrov și Heiko Maas le-au vorbit jurnaliștilor după discuții purtate astăzi, la Moscova.„Pentru noi, la fel ca și pentru partenerii noștri europeni, Franța și Marea Britanie, este de o importanță crucială ca Iranul să-și mențină obligațiile prevăzute de acord”, a spus ministrul de externe german, adăugând că acest lucru este și în interesul Teheranului. Serghei Lavrov a spus că este important ca acordul să nu fie „distrus” de reimpunerea sancțiunilor americane împotriva Iranului anunțată de președintele Donald Trump, o dată cu retragerea Statelor Unite din această înțelegere. China, a șasea semnatară a acordului din 2015 prin care Iranul a acceptat să-și limiteze activitățile nucleare timp de un deceniu în schimbul relaxării sancțiunilor internaționale a spus și ea că va sprijini înțelegerea mai departe. Președintele Trump și-a motivat decizia ieșirii din acord prin faptul că acesta nu reglementează activitățile nucleare iraniene după 2025, nu abordează chestiunea programului balistic iranian și ambițiile Iranului în regiune.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG