Linkuri accesibilitate

Deputatul liberal Roman Boțan a demisionat din funcția de șef al comisiei de securitate, în semn de protest față de modificarea legii cetățeniei


Roman Boțan

Deputatul liberal Roman Boțan a demisionat din funcția de președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, spunând că protestează față de modificarea legii privind sistemul național de pașapoarte și cetățenie.

Amendamentele recente permit acordarea cetățeniei și pașapoartelor moldovene străinilor care investesc în R. Moldova, fără să cunoască limba oficială, constituția sau fără să fi locuit pe teritoriul moldovean.

La o conferință de presă, Boțan a spus că majoritatea parlamentară ar fi amendat legea în grabă, cu încălcări de procedură, mărind numărul celor 5000 de persoane care pot primi cetățenia contra investiții, așa încât să includă și membrii familiilor acestora.

Liberalul a mai spus că numele noilor cetățeni nu vor mai fi menționate în decretele prezidențiale de acordare a cetățeniei, fapt care prezintă „riscuri de securitate și corupție”. Majoritatea parlamentară nu a comentat deocamdată acuzațiile liberalului.

XS
SM
MD
LG