Linkuri accesibilitate

Fundația Donald J. Trump acuzată de activități ilegale în beneficiul personal al președintelui american


Procuroarea generală a statului NY, Barbara Underwood
Procuroarea generală a statului NY, Barbara Underwood

Procurorul general al statului american New York i-a dat în judecată ieripe preşedintele Donald Trump şi fundaţia care îi poartă numele, cerând dizolvarea acesteia pentru „comportament ilegal persistent” timp de peste un deceniu, inclusiv sprijin financiar pentru campania prezidenţială din 2016 a miliardarului, transmit agențiile internaționale de presă.

Procurorul general al statului New York a acuzat Fundaţia Donald J. Trump şi pe directorii acesteia de „activitate politică extinsă şi ilegală, tranzacţii repetate şi voluntare” în beneficiul personal al lui Trump şi al intereselor sale de afaceri. „Nu acesta este modul în care ar trebui să funcţioneze fundaţii private”, a precizat Barbara Underwood, într-un comunicat.

Statul New York cere restituirea a 2,8 milioane de dolari, plus penalităţi, o interdicţie de 10 ani pentru Donald Trump ca director al unei organizaţii non-profit în New York şi o interdicţie de un an pentru copiii preşedintelui, Donald Jr., Eric şi Ivanka, la rândul lor citaţi ca pârâţi.

Preşedintele Trump a reacţionat pe Twitter la acuzaţiile de deturnare de fonduri în scopuri personale, calificându-le drept „ridicole” şi anunţând că nu va căuta o înţelegere amiabilă cu procurorii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG