Linkuri accesibilitate

OSCE a postat pe YouTube imagini cu camioane rusești care intră și ies din Ucraina într-o zonă din estul țării în care nu există gărzi de frontieră


OSCE SMM spotted convoys of trucks entering and exiting Ukraine in Donetsk region.

Misiunea specială de monitorizare a OSCE din estul Ucrainei a postat pentru prima data pe pagina sa de Youtube imagini cu convoaie de camioane rusești care intra și ies din Ucraina într-o zonă din estul țării în care nu există gărzi de frontieră.

Imaginile, filmate cu o dronă, au fost menționate într-un raport obișnuit al misiunii care vorbeste despre încălcările repetate ale acordurilor de la Minsk. Inregistrarea video este importantă deoarece dovedește ceea ce autoritățile de la Kiev au afirmat în repetate rînduri, și anume că Rusia îi aprovizionează pe separatiștii din estul Ucrainei cu arme, trupe si muniție, o acuzație negată de Rusia. Înregistrarea video a fost făcută pe 8 august, iar convoiul de camioane grele a părăsit autostrada , trecînd, pe un drum lateral de țară, care despsarte cele douî țări și unde nu sunt puncte de grăniceri ucrainieni.

Potrivit misiunii de observatori OSCE, camioanele s-au oprit în localitatea Hrustalni, o localitate situate la 56 de km sudvest de Luhansk și care nu este controlata de autoritățile ucrainiene.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG