Linkuri accesibilitate

Șansonetistul franco-armean Charles Aznavour a încetat din viață la 94 de ani (VIDEO)


Charles Aznavour

Celebrul cântăreț francez Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani, relatează presa franceză citându-l pe purtătorul lui de cuvânt. Născut din părinți armeni la Paris, cu numele Șahnur Varinag Aznavurian, el a vândut de-a lungul carierei peste 180 de milioane de discuri în 80 de țări. Modelele sale au fost marii artiști francezi din anii 1940 și 1950 Edith Piaf, Maurice Chevalier și Charles Trent. S-a afirmat mai întâi prin cabaretele pariziene în duo cu pianistul Pierre Roche, fiind remarcat după război de Edith Piaf, care i-a dus pe ambii într-un turneu nord-american.

Aznavour a compus unele din cele mai populare cântece ale lui Piaf și a acompaniat-o la pian. Printre admiratorii lui se numără și actualul președinte francez, Emmanuel Macron. Aznavour a fost și actor, jucând în peste 60 de filme și spunea adesea că el se consideră mai mult un actor care cântă, decât un cântăreț care joacă teatru.

Pe plan politic, el s-a făcut remarcat prin campaniile pentru recunoașterea ca genocid a masacrării armenilor în Imperiul Otoman, în vremea primul război mondial.

XS
SM
MD
LG