Linkuri accesibilitate

„Visions of Dawn”, Joyce Moreno, Naná Vasconcelos, Mauricio Maestro


Detaliu de pe coperta albumului „Visions of Dawn”, Joyce Moreno, Naná Vasconcelos, Mauricio Maestro, 1976.
Detaliu de pe coperta albumului „Visions of Dawn”, Joyce Moreno, Naná Vasconcelos, Mauricio Maestro, 1976.

O muzică de pe altă lume.

„Visions of Dawn”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:38 0:00

Scena muzicală braziliană contemporană este fascinantă, și nu neapărat din cauza omniprezentei, cândva, bossa nova. Am argumentat această afirmație vorbind în cîteva rînduri la Dicționarul de sunete rare despre muzici venite din Brazilia: 3 Na Massa, Céu și Anelis Assumpçao.

Vă propun astăzi o raritate, redescoperită inițial în 2009, când o primă reimprimare pe vinil s-a epuizat instantaneu, și pe care Casa de discuri Far Out Recordings de la Londra se pregătește să o reimprime din nou, tot pe vinil, în octombrie 2018.

„Visions of Dawn” este un uluitor album „pierdut” înregistrat la Paris în 1976 de Joyce Moreno, voce, ghitară, Naná Vasconcelos, percuție, și Mauricio Maestro, voce, ghitară bas.

Prezentarea de la Far Out Recordings ne spune că ar fi vorba acid-folk brazilian, dar eu cred că e o greșeală să folosești particula acid pentru a numi un gen specific unei epoci în care acid, ca parte a numelui unui stil sau gen muzical, nu apăruse încă - să nu uităm că Gilles Peterson este disc jockey-ul despre care se spune că ar fi inventatorul termenului de acid jazz, pentru a desemna un gen muzical apărut în Marea Britanie în anii 1980-1990.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:00 0:00
Link direct

Oricum s-ar numi acest gen, prezentarea de la Far Out Recordings are însă dreptate când spune că muzica de pe „Visions of Dawn” e de pe cu totul altă lume. Ascultați și vă veți convinge.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG