Linkuri accesibilitate

După eliberarea pastorului Andrew Brunson: Statele Unite cer eliberarea tuturor americanilor care ar fi reținuți în Turcia


Pastorul Andrew Craig Brunson escortat spre casa sa din Izmir, 12 octombrie 2018

Președintele american Donald Trump a asigurat că nu s-a făcut nici un „troc” cu Turcia pentru a obține eliberarea pastorului Andrew Brunson, iar secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut Ankarei să-i elibereze „rapid” pe ceilalţi americani şi angajaţi locali ai misiunilor diplomatice americane, aflaţi în închisoare în Turcia. Andrew Brunson, acuzat de sprijin pentru organizații teroriste, se află acum în drum spre Statele Unite unde se așteaptă să fie primit și la Casa Albă.

Cazul Brunson a provocat tensiuni grave între Ankara și Washington în ultimele luni. „Lumea trebuie să ştie că preşedintele Statelor Unite şi Departamentul de Stat continuă să lucreze din greu pentru a aduce acasă toţi ostaticii americani şi pe cei care sunt închişi fără vină”, a scris Pompeo pe Twitter.

Un tribunal turc din Aliaga, regiunea Izmir, a ordonat vineri eliberarea pastorului american Andrew Brunson, care se afla în detenție la domiciliu, precizând că acesta își ispășise oricum o mare parte din pedeapsă.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG