Linkuri accesibilitate

Patronul grupului Interagro din România a fost condamnat pentru cumpărare de influență și instigare la evaziune fiscală


În România, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani, informează agenția Agerpres, citata de g4media.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Bărac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a mai dispus ca SC Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG