Linkuri accesibilitate

Întîlnire anunțată la Bender, pe 25 decembrie, între președintele Igor Dodon și liderul transnistrean Vadim Krasnoselski


Cei doi lideri la întîlnirea anterioară din septembrie 2018 la Condrița

O nouă întâlnire dintre președintele Igor Dodon și liderul administrației separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, va avea loc pe 25 decembrie, anunță administrația de la Tiraspol. Întâlnirea, a treia în acest an, va avea loc la Bender, localitate controlată de regimul transnistrean. Președinția de la Chişinău nu a făcut niciun anunț în acest sens.

Un comunicat al serviciului de presă al lui Vadim Krasnoselski spune că „dialogul la nivel înalt va fi consacrat unor chestiuni de actualitate din relațiile moldo-transnistrene”. Anterior, Krasnoselski declarase că nu vrea noi întâlniri formale cu Igor Dodon și că se va întâlni cu acesta doar când Chişinăul va veni cu lucrurile și deciziile concrete pe care le așteaptă Tiraspolul. Administrația separatistă a insistat în ultimele luni asupra convocării unei reuniuni în formatul 5+2 până la sfârșitul anului.

Până acum, Igor Dodon și Vadim Krasnoselski s-au întâlnit de patru ori. Prima dată în ianuarie 2017, la scurt timp după ce ambii au învins la alegeri, iar a doua oară la sfârșitul lunii martie a aceluiași an. În 2018 a avut loc o întâlnire la sfârșitul lunii aprilie, la Tighina, și una în septembrie, la reședința prezidențială de la Condrita.

XS
SM
MD
LG