Linkuri accesibilitate

Albania a expulzat doi diplomați iranieni sub acuzația de implicare în activități ce îi periclitează securitatea națională


Steagurile Albaniei și Iranului

Ambasadorul Iranului în Albania şi un alt diplomat iranian au fost expulzaţi pentru implicarea lor „în activităţi care periclitează securitatea” naţională, au anunţat miercuri surse oficiale albaneze şi americane. Ministerul de externe albanez nu a precizat în ce ar consta activitățile diplomaților expulzați, nici identitatea acestor. Consilierul american pentru securitate naţională, John Bolton, este cel care a anunţat într-o postare pe Twitter că este vorba despre ambasadorul iranian.

„Prim-ministrul albanez Edi Rama tocmai l-a expulzat pe ambasadorul iranian, semnalându-le liderilor Iranului că susţinerea lor pentru terorism nu va fi tolerată”, informează postarea lui John Bolton.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a salutat decizia şefului guvernului albanez de a expulza „doi agenţi iranieni care pregăteau un atac terorist în Albania".

Relațiile dintre Albania și Iran sunt tensionate din 2013, când Albania a primit circa două mii de iranieni, membri ai unei grupări de opoziție din exil. Aceștia fuseseră expulzați din Irak, iar Albania le-a acordat azil la cererea Statelor Unite și a Națiunilor Unite.

XS
SM
MD
LG