Linkuri accesibilitate

Președintele Igor Dodon le-a mulțumit găgăuzilor pentru „devotamentul față de menținerea și consolidarea statalității moldovenești”


Igor Dodon la Comrat

Președintele Igor Dodon și-a continuat astăzi vizita în autonomia găgăuză, participând la o adunare a așa-numitului Consiliu al Bătrânilor, care include reprezentați din toate localitățile găgăuze. Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a scris că a discutat, între altele, despre alegerile parlamentare din februarie și că membrii Consiliului i-au răspuns propunerii sale mai vechi de a include un reprezentant al lor printre primii zece candidați de pe listele electorale ale socialiștilor (PSRM). Dodon a mai spus că „împreună cu colegii din partid”, cum i-a numit el, a convenit „ca o treime din listele partidului proprezidențial PSRM să fie reprezentanți ai altor etnii, decât moldoveni”.

Ieri, la Comrat, președintele Igor Dodon a participat, alături de bașcanul Irina Vlah, la adunarea solemnă ce a marcat 24 ani de la crearea Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia. Pe 23 decembrie 1994, parlamentul Republicii Moldova a adoptat legea cu privire la statutul juridic special al autonomiei găgăuze. Dodon le-a mulțumit găgăuzilor pentru ceea ce a numit „devotamentul față de menținerea și consolidarea statalității moldovenești”.

XS
SM
MD
LG