Linkuri accesibilitate

Statele Unite avertizează Iranul împotriva dezvoltării unui sistem de sateliți pericol pentru „stabilitatea si securitatea internațională”


Secretarul de stat Mike Pompeo la Cartagena, 2 ianuarie 2019
Secretarul de stat Mike Pompeo la Cartagena, 2 ianuarie 2019

Statele Unite au avertizat Iranul să nu mai continue cu ceea ce Washingtonul a numit „planurile sale provocatoare” de a lansa trei vehicule spațiale, care ar fi, „virtual identice” cu rachetele balistice nucleare și care ar încălca rezoluția Consiliului de Securitate ONU din 2015. Potrivit secretarului de stat american Mike Pompeo, „Statele Unite nu vor sta deoparte și vor urmari politicile distructive ale regimului din Iran care pun in pericol stabilitatea si securitatea internațională”. El a cerut Teheranului să „reconsidere” aceste planuri, pentru a evita deteriorarea pe mai departe a relațiilor dintre Washington si Teheran.

Iranul a anunțat in luna noiembrie că intenționeaza sa lanseze in spatiu trei sateliti care ar urma sa fie de telecomunicatii, dar Statele Unite și-au exprimat indoiala în legatura cu capacitățile acestor sateliti de a fi folositi în scopuri militare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG