Linkuri accesibilitate

Procuratura Ucrainei a intentat dosar penal cumătrului lui Putin pentru înaltă trădare și separatism


Viktor Medvedciuk (dreapta) și Vladimir Putin

Procuratura generală a Ucrainei a deschis un dosar penal fostului șef al administrației prezidențiale de la Kiev, Viktor Medvedciuk, acuzat de înaltă trădare și separatism. Medvedciuk, care a condus administrația pe timpul președintelui Leonid Kucima, este acum liderul organizației „Alegerea Ucrainei” (în rusă - Украинский выбор), și este cunoscut drept cumătru al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, nașul de botez al fiicei sale Daria.

Temei pentru intentarea dosarului a servit o declarație a lui Medvedciuk, care consideră că în cadrul Ucrainei ar trebui să fie creată o regiune autonomă Donbas, cu guvern și parlament propriu. Este contrar normelor Constituției, a scris pe Facebook un purtător de cuvânt al Procuraturii.

Medvedciuk a fost de trei ori deputat și vicepreședinte al Radei de la Kiev, și este considerat drept unul din cei mai influenți politicieni pro-ruși din Ucraina. După începutul conflictului din estul țării, a participat la organizarea schimburilor de deținuți ucraineni din Rusia și activiști pro-ruși arestați în Ucraina.

XS
SM
MD
LG